Hur är den elektroniska cigaretten?

Elektroniska cigaretter kom in på marknaden 2003, i Kina. År 2006 anlände de till USA och Europa. I de flesta länder kommer e-cigaretter in på marknaden som vanliga produkter, utan statlig reglering. Endast under de senaste åren, med populariseringen av https://vape.se produkten, har de statliga kontrollorganen i ett antal länder kommit för att ägna mer uppmärksamhet åt den elektroniska cigaretten.
Hur är en elektronisk cigarett

Ursprungligen producerades elektroniska cigaretter av små företag, men för några år sedan, med tanke på den snabba tillväxten av dessa produkter, förvärvade stora tobaksföretag och började utveckla denna form av cigarett också.

Elektroniska cigaretter består av:

En reservoar som innehåller en vätska, vanligtvis rik på nikotin. En finfördelare, som är den enhet som är ansvarig för uppvärmning av vätskan och generering av ångan. Detta kallas för ejuice och skapas av märken som Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan! En sensor som aktiverar förstärkaren varje gång användaren gör en inandning (vissa arbetar genom en knapp). Batteritid. Batteriladdare.

Användaren aktiverar förstärkaren genom inandning eller genom att trycka på en knapp, beroende på enhetens egenskaper. Förstärkaren värmer vätskan i behållaren och skapar en ångrök, som ser ut, men är inte lika med rök av vanliga cigaretter. Den elektroniska cigaretten simulerar därför erfarenheten av att röka en vanlig cigarett, men utan förbränning och utan inandning av alla giftiga ämnen som finns i tobak.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.

De första e-cigaretterna utformades på ett sådant sätt att de har en design som liknar konventionella cigaretter, både i form och i storlek. Det fanns även engångs versioner, som inte kunde laddas. Patienten rökte och kastade bort e-cigaretten när innehållet sprang ut.

Under åren har tekniken bakom elektroniska cigaretter utvecklats. För närvarande har de flesta e-cigaretter ett utseende mer som en stor penna. De har långvariga batterier, som kan laddas, flytande reservoarer som kan fyllas på, regulatorer för att styra mängden ånga och temperaturen hos förstärkaren, LED-ljus och ett brett utbud av alternativ när det gäller färgerna och utseendet på e-cigaretten, vilket kan ses i bilden nedan.

Våra källor är: Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se