Jämförelse av ADSL, VDSL och SHDSL

DSL är en akronym som betecknar den teknik som låter dig använda telefonlinjen för höghastighetsdataöverföring. Förkortningen bildas från de engelska orden Digital Subscriber Line. Varje typ av DSL varierar beroende på det använda frekvensbandet, maximal överföringshastighet och intervall. I vilket fall som helst, desto större är avståndet från växeln, desto lägre är den maximala nåbara hastigheten.

För normal hemmabruk etablerar vanligtvis en asymmetrisk variant av ADSL, där det finns en högre överföringshastighet för datahämtning och sänker överföringshastigheten för att skicka data från kunden.

DSL-Anslutningsvarianten är naturligtvis mer. Titta med oss vilka varianter som finns.

Den grundläggande, mest använda och etablerade är ADSL.se. Det finns i två varianter. Den ursprungliga ADSL är inte längre inställd nuförtiden. Överföringshastigheten var upp till 8/1 Mbit / s. dess förbättrade version i form av ADSL2+ når redan hastigheter på upp till 25/4 Mbit/s.

Adslpro ADSL-Modem krävs för att använda ADSL. Annat än detta för funktionaliteten hos Tjänsten kan inte riktigt användas. Anslut den till datorn via en USB-port eller Ethernet-nätverkskabel. I sig kan det bara ge en anslutning för en dator. Därför används idag ADSL-modem med en redan inbyggd router oftare. Tack vare honom kan anslutningen användas för flera datorer samtidigt. Vissa har redan en Wi-Fi-sändare, som skapar sitt eget trådlösa nätverk för att ansluta dina enheter till internet.

Om du använder en ADSL-tjänst på en befintlig fast telefon, inklusive en rösttariff, krävs också splitter för full service funktionalitet. Om vi bara förklarar vad det är för, är det faktiskt ett filter som delar den aktuella rösttrafiken från data genom att filtrera frekvenser. Tack vare honom ansluter du modemet och telefonen till telefonuttaget samtidigt. Båda enheterna kommer att fungera på en gång tack vare splitter. Således kan du ringa telefonsamtal och surfa på internet på en gång.

Nästa kommande generation av ADSL VDSL-anslutning. Telefónica O2 i Tjeckien lanserade denna tjänst redan i maj 2011. Deras tjänster är redan etablerade i VDSL2-standarden. Tjänsten är möjligt att aktivera kunden till ett avstånd av 1,3 km från utbytet med en maximal hastighet på 43/2, 2 Mbit/s. Den nuvarande erbjudna Internettillgången når a i tekniken VDSL hastighet 40/2 Mbit / s.

En annan variant av DSL-tjänsten är SHDSL. Det är en symmetrisk anslutning, som säkerställer kunden samma hastighet för nedladdning och sändning av data. Denna anslutning används främst av företag som redan har större krav på de data som skickas och deras hastighet.

Vilka fördelar ger användningen av DSL-tjänster dig? Det viktigaste är att tjänsten använder telefonlinjen, som har mycket god tillgänglighet och täckning i nästan hela Tjeckiens territorium. Om du använder eller har använt tidigare telefonlinjen, behöver du bara tjänsten bara beställa och installera modemet utan att behöva ytterligare tekniska ingrepp. Du har ditt eget Wi-Fi-nätverk med ditt Wi-Fi-modem på ett ögonblick. Om du är osäker på om du har i ditt hus eller lägenhet med Internet ADSL/VDSL, fyll bara i kontaktformuläret med din adress och vi kommer tillbaka till dig och tillgängligheten inklusive anslutningshastigheter ta reda på.