5 Top tips för att skriva en frilans profil

För att få arbete, måste du göra en Stand-Out profil och förslag (liknande jobbansökningar) för de möjligheter du hittar på frilansande webbplatser.

För programmet finns det flera avsnitt som du kan fylla i. Att få denna rättighet är avgörande – särskilt om du är en professionell författare – eftersom det på många sätt är det viktigaste urvalet du någonsin kommer att ge till en potentiell kund.

Dessa tekniker kan hjälpa dig att skriva den bästa möjliga frilans profil:

Framhäv dina styrkor för potentiella kunder

Till skillnad från Dating profiler, har du full rätt att blåsa din egen trumpet på en frilansande webbplats.

Var inte rädd för att namedrop de kunder du har arbetat med tidigare, och inkludera citat från deras feedback i inledningsstycket. Visar bevis på din omfattande erfarenhet kommer att uppmuntra kunder att ta dig på allvar.

Tillhandahålla frilansarbete av hög kvalitet

Även om du skriver världens bästa profil som frilansare, ingen kommer att uppmärksamma om du har en lång historia av en-stjärna och två-stjärniga recensioner-så ta inte på alltför mycket för tidigt, och göra varje jobb till perfektion.

När en uppgift är klar, (artigt!) uppmana din klient att skriva ett omdöme. Om du lyckas få massor av fem-stjärnig feedback i början av din frilansande karriär, blir det lättare och lättare att plocka upp nya verk. De första veckorna är alltid det svåraste.

Visa din personlighet i frilans förslag

Bara för att du arbetar på distans är det fortfarande väldigt viktigt att vara personlig.

Dela information om dina fritidsintressen samt dina arbets färdigheter-om du är bra på att spela fagott eller om du är en guldmedaljör Archer, var inte rädd att säga så och visa din roliga sida. Klienter på frilansande webbplatser är sällan täppt, och älskar en bra personlighet.

Få verifierad på frilans webbplatser

Det är högst osannolikt att du kommer att träffa de flesta av dina kunder, vilket gör det svårt för dem att verifiera dina autentiseringsuppgifter.

Tack och lov, många frilansande webbplatser kan göra detta för din räkning genom att kontrollera dina kvalifikationer och geografiska läge. När du har gjort detta får du en stor, glänsande bock bredvid ditt namn.

Överväg också att ta lämplighetsprov i ditt valda område av frilansande-kort, 40-minuters tester på saker som din Photoshop kunskap, kodning färdigheter, redigering förmågor och stavning skicklighet. Resultaten visas sedan på din profil, och om du har tur kan du vara i topp 1%!

Håll din frilans profil kortfattad

Med alla ovanstående punkter i åtanke, göra en samlad insats för att hålla din profil koncis och till den punkt. Om en klient har en kort lista 10 möjliga leverantörer, de vill inte läsa en 3 000-Word-profil varje gång.

Koka din sida ner till de viktigaste punkterna, och försiktigt Cherry-Plocka proverna som ingår i din portfölj.

Dessutom ljög vi. Det finns faktiskt sex poäng till den perfekta frilans profil.

Den sista är att kontrollera din STAVNING och grammatik. Även den minsta stavfel undergräver din trovärdighet, särskilt om du tävlar för redigering arbete. Det kan låta självklart, men du skulle bli förvånad över hur många människor inte gör ansträngningen att grundligt korrekturläsa sin profil.